Dillen Bouwteam Logo
BASISSCHOOL ELISABETH, DUINSTRAAT ANTWERPEN
ANTWERPEN | OPENBARE GEBOUWEN
De Stedelijke basisschool Elisabeth in de Duinstraat in Antwerpen werd door Dillen Bouwteam grondig onderhanden genomen. In 2009 is dit gebouw geklasseerd als 'bouwkundig erfgoed'. Het voormalige schoolgebouw van het buitengewoon onderwijs was aan een totale verbouwing toe. Zowel de binnen- als buitenkant werden grondig aangepakt.
Het gebouw werd helemaal gestript maar de waardevolle historische delen bleven behouden. Die werden gerenoveerd en gerestaureerd. Onder meer de blauwe hardsteen in de inkom, de bestaande hoge buitendeuren en de traphallen. Het houten parket met visgraatmotief werd opgeschuurd en opnieuw geolied. In de klassen met hun oorspronkelijke hoge plafonds werden duplexen gecreƫerd zodat er nu extra speelruimte voor de kleuters beschikbaar is en de computerklassen voor de lagere school een mooie stek kregen. Voor het ontwerp tekende het Geels Architectenbureau.
Inhoud door Dillen Bouwteam | Website door  Analyz-it | Alle rechten voorbehouden |  sitevoorwaarden |