Dillen Bouwteam Logo
KANTOORGEBOUW ASSUSOFT
DUFFEL | KANTOOR EN WINKEL
Begin februari dit jaar (2015) vestigde Assusoft zich in de nieuwe kantoorgebouwen in Duffel. In het ontwerp hield Thomas Pirenne van FRIDAY office for architecture (Berchem) rekening met de groeiambities van deze softwareontwikkelaar. DILLEN BOUWTEAM stond in voor de volledige uitvoering van dit project. Blikvanger in het pand is een enorm geel / wit meubel waarin kasten, verwarming en koeling zijn weggewerkt. Een orgelpunt voor de samenwerking tussen bouwheer, architect, meubelmakers en techniekers.

De architect tekende alles in detail uit, tot en met het meubilair. Van bij de ruwbouw werd rekening gehouden met de allerlaatste afwerking. Het gelijkvloers omvat één groot landschapsvolume dat ruimte biedt aan verschillende kantooreilanden. Het tweede blok gelijkvloers bestaat uit de inkom, een kleine koffiehoek en vergaderlokaal. Sanitair, serverlokaal en berging bevinden zich achteraan het gebouw. Op de verdieping bevinden zich een vergaderzaal, annex refter, die uitloopt op het platte dak dat deels als terras gebruikt wordt.

Imposante raampartij in het gevelvlak vergt aparte aanpak


Het gebouw is een bouwkundig pareltje met buitenschrijnwerk in het gevelvlak zelf. “Specifiek aan het gebouw zijn de imposante ramen. Omwille van het strakke concept en dito afwerking, hebben we eerst de binnenmuren gezet. Vervolgens werden de ramen geplaatst en afgewerkt, en dan pas begonnen we aan het gevelmetselwerk. Op die manier kwamen we tot een erg esthetische afwerking waarbij rekening gehouden werd met isolatie, stabiliteit en waterdichting”, zegt Ive Vranckx, projectleider bij DILLEN BOUWTEAM.

Vernuftig meubel vormt hoogtepunt van samenwerking


DILLEN BOUWTEAM stond naast de bouwwerken ook in voor alle technieken en realiseerde het vaste meubilair. “Het pronkstuk van het pand is een groot meubel tussen het open landschapsgedeelte en het logistieke blok (inkom – koffiehoek en vergaderlokaal). In het meubel is niet alleen ruimte voorzien voor opslag. Het ganse gebouw wordt gekoeld en verwarmd met lucht. De koeling en verwarming zitten mee verwerkt in het meubel dat dan ook goed geïsoleerd moest zijn tegen warmte, geluid en water. Om deze blikvanger te realiseren, was een nauwe samenwerking en afstemming tussen meubelmakers en techniekers erg belangrijk.”
Inhoud door Dillen Bouwteam | Website door  Analyz-it | Alle rechten voorbehouden |  sitevoorwaarden |