Dillen Bouwteam Logo
KANTOORGEBOUW PENTA EXPERTISE & CONSULT
BERCHEM | KANTOOR EN WINKEL

Precisiewerk vergt nauw overleg en samenspraak

PENTA Expertise en Consult, een expertise- en schaderegelingskantoor, nam eind oktober vorig jaar (2014) haar intrek in een gloednieuw kantoorgebouw vlakbij het station van Berchem. Het gebouw werd ontworpen door META architectenbureau (Antwerpen) en in het strakke design waren elke steen en voeg uitgewerkt. Dillen Bouwteam startte van een braakliggend terrein en stond in voor o.a. de ruwbouw, metselwerken, betonkelder, dakwerken en afwerking van het pand. Een staaltje van summier precisiewerk dat nauw overleg en samenwerking vergde.

De experten en medewerkers van PENTA betrekken de kelderverdieping, het gelijkvloers en een deel van de eerste verdieping van het pand. De kelderverdieping met sanitair en archiefruimte heeft achteraan een open ruimte met zicht op de tuin die uitgewerkt is als atrium. Ook die wordt als volwaardig kantoor gebruikt. Het gelijkvloers omvat de inkomhal, open kantoorruimtes en een drietal individuele kantoorruimtes voor de zaakvoerders. Een centrale trapkern verbindt de kelder met het gelijkvloers en de eerste en tweede verdieping, welke links en rechts een toegang hebben tot de kern.

“De ruwbouw is de afwerking”

Dillen Bouwteam stond in voor de realisatie van het volledige project, uitgezonderd technieken en meubilair. “In het ontwerp werd alles zeer gedetailleerd uitgewerkt: van gevelsteen tot en met de voegen van de breedvloerplaten waren uitgetekend. De betonkolommen dienden 90 graden haaks afgelijnd te zijn. Alle betonwerken immers bleven zichtbaar en dus diende de ruwbouw gezet te worden als kasten: tot op de millimeter juist. Een huzarenstukje om alles te laten kloppen”, aldus Ive Vranckx, projectleider bij Dillen Bouwteam.

“Bij afwerking denk je vaak aan pleisterwerken, plafonds, vloeren. In dit project werden alle binnenmuren uit snelbouwsteen enkel geschilderd. Op alle verschillende vloerniveaus werd een gepolijste betonvloer gestort, met ingewerkte vloerverwarming. De vloeren zijn breedvloerplaten, en zelfs die voegen maken deel uit van de aflijning van het gebouw. Alle elektriciteit werd ingewerkt in de muren, simultaan met het optrekken van deze muren. We plaatsten akoestische plafondelementen die op hun beurt werden afgelijnd met het ganse voegenpatroon. Het buitenschrijnwerk van de ramen komt overeen met de voegen van de betonnen prefabpanelen… In zo’n strak concept heb je weinig opties om fouten te verdoezelen. Alles moest perfect kloppen. Zo’n project vergt dan ook heel veel aandacht en een goede samenwerking met de architect en de andere bouwpartners. Een 360-gradenaanpak dus, en laat dat nu toevallig het motto van Dillen Bouwteam zijn!”

"De bouwheer aan het woord"

Lieven Gurny, ingenieur-expert & vennoot bij PENTA Expertise & Consult: “Wij kenden DILLEN BOUWTEAM vanuit een aantal projecten waarbij wij als expert betrokken waren. Onze architect had prijs opgevraagd bij een aantal aannemers. DILLEN BOUWTEAM diende een gunstige offerte in; ze waren niet de goedkoopste maar ook niet de duurste. Het feit dat zij qua timing snel konden schakelen, was de aanleiding om verdere gesprekken met hen aan te gaan en uiteindelijk met hen in zee te gaan. De bouw van ons pand was niet eenvoudig. De ruwbouw was immers de afbouw, er kon niets gecamoufleerd worden met pleisterwerk. Dat vergt heel wat discipline van alle betrokken partijen. Dankzij de nauwe opvolging door META architectenbureau en het meedenken door de projectleider van DILLEN BOUWTEAM mag het eindresultaat er zeker zijn. We krijgen in elk geval veel positieve reacties.”

Inhoud door Dillen Bouwteam | Website door  Analyz-it | Alle rechten voorbehouden |  sitevoorwaarden |