Dillen Bouwteam Logo
CDO NOORD
ANTWERPEN | TOTAALRENOVATIE
CDO Noord (Antwerpen, Bredastraat) is een beroepsschool voor deeltijds onderwijs. Bij de doorlichting werd zonder meer geen genoegen meer genomen met de verouderde gebouwen omwille van de diverse waterinfiltraties en de ondermaatse brandveiligheid.
Wij creëerden de noodzakelijk extra nooduitgangen en vluchtwegen en verving de branddeuren. De koterijen op de speelplaats werden gesloopt en vervangen door een nieuw bouwatelier waarin inderdaad nog de stiel van bouwvakker kan worden geleerd. En het mag gezegd, toekomstige bouwvakkers zien hier dagelijks met eigen ogen waar goed vakmanschap toe in staat is.
Een mooi gebouw met een licht gebogen gevel opgetrokken in bakstenen rondboogconstructies. De schoonheid waartoe een ambacht in staat is laat zich duidelijk zien.
Ook de renovatie van de traphal was een uitdaging: “Het was net een duiventil. Heel veel deuren en bijgebouwde trapjes en gangetjes. We hebben ze helemaal ontmanteld en terug in haar oude glorie hersteld.”
Daarnaast is het moeilijk te bereiken houtatelier grondig gerenoveerd en uitgebreid. De technische voorzieningen werden up-to-date gemaakt en er is een nieuwe afzuiginstallatie voor de houtbewerkingsmachines geplaatst.

Trouwens zijn we in deze school nog wel even bezig want het textielatelier, de wasserij en de buitenaanleg worden in de loop van 2017 nog aangepakt. Dus de strakke fasering en het bijhorend puzzelwerk in volle actie met bijkomend voor dit project nog de tijdsdruk van een nieuwe doorlichting. Wordt vervolgd...
Bouwen met baksteen 2017 editie 1 - verbouwing school CDO Noord in Antwerpen
Bouwen met baksteen 2017 editie 1 - verbouwing school CDO Noord in Antwerpen
Inhoud door Dillen Bouwteam | Website door  Analyz-it | Alle rechten voorbehouden |  sitevoorwaarden |